להצעת מחיר חייגו    1-700-70-66-70

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם








ניקוי ארובות – ערובה לביטחון

הארובה היא אחד המתקנים הוותיקים בנוף חיינו, ומלווה את האדם כבר מאות בשנים, עוד מהתקופה שבה חוממו חדריו באמצעות עצי הסקה. מובן שאין כל דמיון בין הארובות של היום לאלו של פעם, והן שוכללו ושודרגו בהתאם לדרישות ולחידושים הטכנולוגים. תפקיד הארובה של המבנה הוא לנדף את העשן והריחות הלא נעימים מהמקום, ולאפשר להם פתח מילוט יעיל החוצה. מדובר בתהליך שאין חשוב ממנו על מנת לשמור על בטיחות המבנה, ובריאות המשתמשים בו, אשר מתבצע בכלים מיוחדים בהם אנו, כחברת ניקיון מובילה נעזרים, אשר מיועדים במיוחד לניקוי ארובות.

סודות הניקיון היסודי

חשוב שניקוי הארובות יתבצע מחוץ לשעות העבודה של המוסד או בית העסק. הניקוי מתבצע בהתאם לסוג הארובה והעבודה שלה היא משמשת. התקנות החדשות ממליצות על ניקוי ארובות של לפחות פעם בחצי שנה, אבל יכול להיות שידרש ניקוי כל שלושה חודשים, ואפילו אחת לחודש. הניקוי נעשה באמצעות פתיחת פתחי שירות, ניקוי השומן המצטבר בקירות תעלות האוורור, גירוד יסודי של כתמי השומן אשר נדבק לתעלות, והחלפת סוגרי פתחי השירות בסוגרי פח חדשים והדבקתם בדבק סיליקון עמיד בחום, על מנת להימנע מיצירת חורי נזילה.

 

ניקוי ארובות – השקעה קטנה שתמנע נזק גדול

כיום מחויב כל בית עסק, בין אם מדובר בעסק גדול או קטן, ציבורי או פרטי, בניקוי ארובותיו, וחשוב שהדבר יעשה ביסודיות ועל ידי בעל מקצוע מנוסה ומיומן. במידה ואנו נמנעים מניקוי הארובה, קרוב לוודאי שהדבר יסתיים בכך שהיא תיסתם, ומעברי האוורור של התעלות יהפכו להיות צרים ומפוחמים, והעשן אף עלול לבוא לכדי תרכובת עם רעלים אחרים המצויים באזור ולהפוך את המצב למסוכן אף יותר. לא מדובר בסכנה תברואתית בלבד. אחת הסכנות הגדולות ביותר באי ניקוי סדיר של הארובות, היא סכנת שריפה והתלקחות. ניקוי הארובות יביא לחיסכון רב לבעל העסק, שכן חברות הביטוח נוטות שלא להכיר בתוצאות ונזקי השריפה, במידה והעסק פעל שלא לפי התקנות, כמו במקרה של אי ניקיון תקופתי של הארובות.

מקרה אשר עשוי ללמד על חשיבות העניין הוא השריפה שפרצה ב-1.5.2001 במסעדה הדרוזית בדיזינגוף סנטר בתל אביב. חקירת האירוע העלתה שעל אף שהשריפה נגמרה כתוצאה מקצר חשמלי, מרבית הנזק נגרם כתוצאה מהתלקחות ארובת העשן והתפשטות האש דרכה לאזורים אחרים בקניון. הדבר מצטרף למחקרים, שהראו כי מרבית השריפות אשר פורצות בבתי עסק העוסקים במזון, תחילתם בהצטברות שמן ושומן (חומרים דליקים) בתעלות האוורור והנידוף. בעקבות השריפה בדיזינגוף סנטר ומקרים דומים נוספים הוחלט לאמץ בארץ את התקן האמריקאי NFPA96, אשר סעיף שש בו נוגע לניקוי הארובות.

על כן, כמו שאנחנו לא מזלזלים בצורך להחליף, לנקות ולתקן את האגזוז המעשן של רכבנו, כך בדיוק ננהג עם הארובות במבנים עליהם אנחנו אחראים. כך נתרום את חלקנו ליצירת סביבה נוחה, בריאה ובטוחה לעבודה ולמגורים.

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל